Eva Bunnyland

JORVIK STORY del 11
Två månader senare står vi plötsligt där, på scenen igen, men den här gången för att uppträda inför hela Jorvik! Det här var inte någon vanlig cityshow. Det här var Jorvik Auditions.
Om det här är hur Jorvik Auditions ser ut, hur skulle då City Show Grand Finals se ut? tänkte jag. Det här är så stort! Och vad många människor!
Det fanns flera tusen människor här idag, och dom som inte kunde komma kollade antagligen på TV för att se Jorvik Auditions. Det var bara några få som hellre ville lämna det till finalerna.
"Mina damer och herrar!" ropade plötsligt en man i högtalarna. "Hjärtligt välkomna till Jorvik Auditions! Här kommer fem twingrupper tävla ikväll. Alla fem har vunnit cityshower i år, från olika delar av Jorvik. Mina damer och herrar, nu välkomnar vi... MEL, Swags, Horsez, ABAYA och Ellioto! Allihop innehåller tre stycken tjejer som har varit segrare i cityshower. Nu väntar vi alltså på att se vilka två ekipage som kommer gå vidare till City Show Grand Finals i år!"
Alla jublade och applåderade exalterat. Själv var jag helt utom mig av lycka. Jag visste att alla andra var duktiga och vi skulle antagligen inte gå vidare, men vad gjorde det? Det här var ju ett enormt framsteg som det var! Alltså, för bara ett par månader sedan visste jag inte ens att Jorvik Auditions fanns, och här var jag nu själv och tävlade tillsammans med stallkompisen May och citykompisen Lisa!
"Åh, så spännande!" flämtade Lisa. "Oj, hörde ni? Vi är först ut! Skynda er att byta om! Vi ska börja med ettorna!"
Jag drar på mig Jollisterkläderna, alltså den rutiga höstkepsen, den mörka cityvästen, rödsvarta handskar, svarta byxor och mörka boots. Mycket riktigt, snart ropas vi upp på scen. Vi framför vårt uppträdande och möts av enorma applåder efteråt.
"Kvickt på med tvåorna!" ropade Lisa. "Bara fyra till ska uppträda, sedan är det vår tur igen!"
Jag satte på den svarta höghatten, snygga ridbyxor, svarta handskar och glansiga ryttarstövlar från Madam Asp. Cityvästen behöll jag på, eftersom den var densamma för båda outfits.
Snart stod vi uppe på scen och uppträdde igen. Publiken älskade tydligen oss, för varje gång vi hade uppträtt jublade dom högre än någonsin.
"Jag är så glad!" flämtade jag efter uppträdandet. "Och så nervös och pirrig! Tänk om vi kommer till City Show Grand Finals!"
"O ja, vad det skulle vara bra," suckade May. "Så spännande!"
När alla har uppträtt två gånger är det dags för resultaten att kallas fram. Alla står och hoppar på stället. Två grupper av de fem som är här idag kommer fortsätta till finalerna. Och det är bara domarna och han som säger saker i högtalarna som vet vilka det är.
"Mina damer och herrar, vi har ett resultat," sa han till slut. "Den första som går vidare till City Show Grand Finals är..."
Spänningen var stor. Alla var knäpptysta medan vi väntade på att resultaten skulle ges. Vi tyckte nog allihop att han tog lång tid på sig att komma med resultaten, trots att det bara tog fem sekunder.
"Horsez!"
Alla applåderade och gruppen Horsez hoppade och skrek som bara den. Sedan la sig tystnaden igen då alla väntade på att få höra vem som skulle bli den andra finalisten.
"Och den andra, och sista, som går vidare är..." sa Mannen spänt. "MEL!"
I några sekunder var jag helt stum och förvirrad. Vad sa han? Vem var det som hade blivit finalist? Han måste väl ha sagt fel? Eller hade jag hört fel? Eller var jag så spänd att jag hade inbillat mig och han kanske inte ens hade sagt vem det var än? Jag väcktes ur mina förvirrade tankar när May och Lisa kastade sig på mig, tjutande och jublande.
"Vi har gått till finalerna, Eva! Vi klarade det!" skrek Lisa. "Vi gjorde det! Vi ska uppträda om en månad i City Show Grand Finals! Eva! May! Jag kan knappt tro det!"
Allas ögon lyste förväntansfullt och jag hade fortfarande inte riktigt fått tillbaka andan. Jag var så förvirrad, men samtidigt så glad. Jag hade inte hört fel! Vi hade gått till final! Vi och Horsez skulle uppträda och se om vi kunde vinna hela cityshowen!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress