Eva Bunnyland

JORVIK STORY del 7
Jag köpte en lila och vit skoldressliknande klänning, ett par vita stövlar med blå detaljer och en mörkblå kaptenhatt. Till min förvåning såg det faktiskt snyggt ut! Lisa övertalade mig att följa med till modebutiken också.
På något sätt lyckades Lisa få mig att se ut som en rockstjärna med svart ögonskugga, svart kajal, blått läppstift, rosé blush och en stjärna under höger öga. Som att det inte räckte med en helt crazy makeup så färgade hon mitt hår mörkblått med ljusblått i topparna. Jag såg helt galen ut!
"Är du helt från vettet, Lisa?" vrålade jag.
"Nej," flinade Lisa. "Jag är stylist."
Själv hade hon rosa ögonskugga, svart kajal, lila läppstift, aprikos blush och mörka fransgrejer vid ögonen. Ändå inte lika galet som mitt smink. Hennes hår, däremot, var rätt mycket galnare! Det var vanligt blont, men det var friserat i smala dreadlocks med en galen sidbena som bang!
"Då var det Mays tur!" flinade Lisa.
May fick samma sminkning som jag, förutom att hennes ansikte blev ännu blekare med all vit blush. Hennes hår fick bli långt och vågigt med svagare sidbena än Lisas, men vitt med turkos i topparna! Jag kände knappt igen henne när hon var klar.
"Nu måste vi verkligen skynda på innan showen startar!"
Vi skyndade uppför rulltrapporna. Tre säkerhetsvakter stod där, men vi fick passera utan svårigheter. Franziska Ironsaddle, en känd designer, släppte in oss i bakrummet där vi fick byta om.
Lisa hade köpt en glittrig blå discokeps, en riktigt cool ljusblå jeansjacka, ett par blå sommarskor och tajta jeans. Hon såg väldigt häftig ut. Jag satte på mig mina nya kläder och May tog på sig en gråsvartranding kjol, en svartvit blus, en kolsvart cowboyhatt och ett par svarta sneakers med guldgula snören.
"Coolt!" sa Lisa. "Vi kan gå ut på catwalken en stund innan Raptor gör en uppvisning här."
"Vi?" sa jag förvånat. "Ingen sa något om vi också skulle uppträda!"
"Åh, haha, det är ingen fara Eva," log Lisa. "Alla tjejerna går ut på catwalken och poserar och visar upp sig när ingen stor modell eller artist framträder. Det är del av modeshowen. Det är inte så att man behöver ha någon inövad show eller så!"
"Så hur ska vi göra för att det ska se coolt ut?" frågade May.
"Jag har en idé!" kom Lisa på. "Först går jag ut och går på mitten. När jag har kommit ett par meter så kommer Eva eller May säga ett, två, tre. På tre går ni båda fram bakom mig, en på höger sida och en på vänster. Gå bara coolt och sen när jag har kommit ända fram till slutet på catwalken kan jag posera, och ni ställer er på varsin sida och poserar och gestalterar lite coolt typ."
"Det blir jättebra!"
May och jag gömde oss bakom kulisserna och tittade på medan Lisa gick fram. Med sina hemska dreadlocks och sitt överdrivna smink väckte hon uppmärksamhet. Andra modeller skyndade sig tillbaka till bakrummet.
Strax hade Lisa gått tre meter ungefär. May räknade på tre och vi gick fram bakom henne, jag på vänster sida om Lisa och May på höger. När Lisa kommit till slutet på catwalken poserade hon tufft, med en hand på ena höften och huvudet bakåtkastat. Det såg lite konstigt ut med Lisas dreadlocks, men coolt ändå. Jag stannade en bit bakom henne och poserade jag med. May gjorde likadant. Ett jubel gick upp bland publiken medan vi vände oss om med ett kast av våra nyprydda hår och gick tillbaka.
"Det där blev perfekt! Men nu ska Raptor uppträda, så vi får akta på oss!"
Raptor klev högtidligt fram på scen och började sjunga hans nya hit som heter Jorvik City. May var inte särskilt intresserad av musik, särskilt inte rap. Hon läste The Hobbit av J.R.R. Tolkien istället.
"Han är så bra!" tjöt Lisa efter låten. "Ini mini mani mo, I will never let her go! Jorvik City, Jorvik City, Jorvik City, Jorvik City!"
"Haha, Lisa!" skrattade May.
"Nu kör vi catwalken igen!" föreslog jag.
Vi gjorde likadant som förra gången. Först gick Lisa ut en bit, och sen kom vi efter. Publiken tjöt nästan lika högt som när Raptor uppträdde. Jag kände mig speciell på något sätt.
"Nu åker vi hem, vi har redan varit här i tre timmar," sa Lisa.
"Okej!"
Vi tog spårvagnen till Aideens Plaza, hälsade på Iris som var florist och fikade på Café Harpan. Allt är så roligt i Jorvik City. Det här skulle verkligen bli kul. Så länge vi inte åker till Pir 13 igen.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress