Eva Bunnyland

JORVIK STORY del 9
Lisas vardagsrum är stort. Med en bred bom tvärs över blir det en bra catwalk att träna på. När jag gick fram före Lisa och May och poserade som en modell kändes pirret i magen som man får när man ska uppträda, trots att det inte var på riktigt än.
"Det är bra, nu väntar vi, May, och sen går vi alla tillbaka och då byter vi till dig som stjärna!"
Jag går bakåt emellan dom andra två tjejerna som efter en stund följer efter mig. Sedan byter jag och May plats så att May står i mitten och jag står på hennes högra sida. Så gör vi om det som vi gjorde innan och till slut är Lisa i mitten, May är på hennes vänstra sida och jag är på höger. Så fortsätter vi så.
"Okej hörni, kom ihåg att vi kör sex rundor på vårt uppträdande," repeterar Lisa. "Först är Eva i mitten, sedan May, sedan jag, sedan May igen, sedan jag igen och sist Eva. Dom första två rundorna så är jag på vänster sida och sedan är det May. På det fjärde och femte varvet så är det Eva och sista rundan så är May på vänster sida. På höger sida ska först May vara, sedan Eva två gånger, sedan jag, sedan May och sedan jag igen."
"Det är för förvirrande," klagade jag. "Jag kommer aldrig komma ihåg allt det där. Om det hade varit tre rundor så kanske, men inte sex! Varför skulle vi ha sex rundor för?"
"Okej Eva, vi gör det såhär istället. Jag står här bredvid och säger vad ni ska göra, och så låtsas ni att jag är med där också. Okej?"
May och jag nickade. Först var jag i mitten och May var på min högra sida. Sedan bytte vi plats. Sedan fortsatte jag vara på höger sida och May var på vänster. Sedan... Nej! Jag klarade det inte!
"Hörni, ni behöver ju egentligen inte tänka på vad dom andra ska göra. Bara tänk på er själva. Eva, tänk mitten höger höger vänster vänster mitten. May kan tänka höger mitten vänster mitten höger vänster. Jag kommer tänka vänster vänster mitten höger mitten höger. Det är inte så svårt egentligen!"
Det gjorde det enklare. Jag hade inte tänkt på det, men det var ju inte mitt ansvar att se till att dom andra två gjorde rätt. Om dom gjorde fel så var det ju inte mitt fel. Vi försökte igen och nu gick det bättre.
"Oj, vad klockan är mycket!" flämtade Lisa plötsligt. "Kom, vi skyndar till spårvagnen så åker vi till gallerian!"
Vi kom precis i tid. Spårvagnen var redan där. Vi åkte till gallerian och kom fram just när cityshowen började. Det var flera andra ekipage före oss så vi hade gott om tid att byta om och repetera lite innan det var våran tur.
Vi tog på oss våra Jollisterkläder. Alla skulle göra två framträdanden var, med olika outfits. Vår grupp hade fått namnet MEL, alltså MayEvaLisa. MEL skulle ha kläderna från Jollister, outfiten som vi kallar "ettorna", på första rundan och på andra rundan skulle vi ha Madam Asps kläder, "tvåorna".
"Cityshowreglerna lyder att en av outfitsen ska vara ridinspirerade," läste Lisa. "Men det är okej för våra kläder från Madam Asp måste ju duga."
"Ja, May köpte liksom en hjälm där och vi alla har stövlar. Byxorna kan man väl säga är ridbyxor och handskarna kan man väl ha när man rider?"
"Absolut!"
Vi pratar om vårt framträdande ett par gånger till, och plötsligt är det vår tur på scenen! Som tur är är vi redan klädda i ettorna. Jag kommer på att jag ska vara "stjärnan" först. Jag går ut i min rutiga keps, cityväst, rödsvarta handskar, svarta byxor och cityboots. Lisa kommer bakom mig på min vänstra sida och May på min högra. Jag kommer på att jag inte ska tänka på dom, utan mig själv.
Jag poserar modellikt längst fram på catwalken. När jag vänder mig om och dom andra två går efter mig börjar alla applådera som att det redan är slut. Jag kastar en blick på May, som snabbt går in i mitten.
Det är som magi. Tidigare idag kunde jag knappt komma ihåg vart jag själv skulle vara. Nu kommer jag plötsligt ihåg allas positioner utan att anstränga mig! Jag svänger in på Mays högra sida och vi fortsätter gå, den här gången med May längst fram.
May poserar perfekt och Lisa och jag gör också lite tuffa gester på våra sidor. När vi har gått tillbaka fortsätter jag i samma position, medan May och Lisa byter plats. Vi går fram igen. Lisa är ändå bäst på det här. Trots att May och jag innan tyckte att hennes smink och frisyr var hemska, så måste vi ändå erkänna att hon ser himla cool ut när hon går där i sin mörkblåa partykjol, med nattsvarta dreadlocks och en stjärna under ena ögat.
Vi fortsatte och när alla applåderade för sista gången gick vi tillbaka till bakrummet och skyndade oss att byta om till tvåorna. Jag slängde på mig min lilasvarta hatt, svarta handskar, dom fina grå byxorna med inbroderade detaljer och svarta ryttarstövlar. Västen var densamma som förra rundan.
Snart var vi uppe på scen igen. Vi poserade och gestalterade och dansade och hade ungefär så kul som en modell kunde ha på en cityshow under en modevecka. Men cityshowen var inte över än.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress