Eva Bunnyland

JORVIK STORY del 10
"Mina damer och herrar!" ropade han i högtalarna. "Som många av er säkert redan vet så kommer ett ekipage om året åka vidare till Jorvik Auditions, där det vinnande ekipaget och fyra vinnande ekipage från andra cityshower på ön kommer tävla mot varandra. Två av dom som går till Jorvik Auditions kommer åka till City Show Grand Finals där dom två finalisterna kommer tävla mot grannländer. Då kommer finalisterna inte längre vara rivaler, utan lagkamrater. Om det går bra för den andra finalisten så är det bra för en själv, eftersom man tävlar för samma ö eller land."
Jag stelnade till. Det hade jag inte en aning om! Jag trodde att cityshowen bara var för skojs skull, men tydligen så var det en stor tävling där två grupper kommer få tävla mot andra länder!
"Både våran domarjury och publiken har röstat, och nu kommer alltså vårt resultat här..." fortsatte mannen. "Den grupp som går vidare till Jorvik Auditions i år är..."
Jag kände mig förvirrad. För bara tjugo sekunder sedan hade jag inte ens vetat att det här var en tävling, och nu plötsligt skulle vinnaren bestämmas! Men det kunde väl inte vara vi? Eller? Jag tittade runt efter May och Lisa, men jag såg dom inte någonstans. Dom kanske fortfarande var kvar i bakrummet?
"MEL!" ropade plötsligt mannen. "Twinprojektet MEL vinner! Tre tjejer i åldrarna femton till tjugotvå år har vunnit Jorvik Citys cityshow och kommer om två månader åka till Jorvik Auditions!"
Jag började okontrollerat tjuta! MEL! Det var ju vi! Vi hade vunnit cityshowen! Det var ju pinsamt att stå där och tjuta som ett barn, men det hördes i alla fall inte så bra eftersom alla applåderade och whoopade och gick på.
"Lisa! May!" skrek jag.
Jag rusade in i bakrummet där Lisa och May väntade. Dom hoppade upp och ner och såg precis lika exalterade ut som jag med blossande kinder och pigga ögon.
"Vi vann, vi vann, vi vann!" tjöt Lisa.
"Jag vet!" flåsade jag. "Jag visste inte ens att det var en tävling! Och sen ba oj jag hittar inte Lisa och May."
"Vad fa..." började Lisa innan hon insåg att hon inte borde svära. "Eva! Visste du inte att cityshowen var en enorm tävling? Eva! Herregud, Eva Eva!"
"Det visste inte jag heller!"
May tittade förvånat på Lisa, som började gapskratta. Det fanns visst för många saker som May och jag inte visste för att Lisa skulle hålla sig. Alla skrek och applåderade fortfarande därute, och vi bestämde oss för att gå ut på catwalken och ta emot dom.
"Skynda er!"
Plötsligt satte Jorvik City-låten igång. Först trodde vi att Raptor skulle uppträda, men sedan så sa han i högtalarna att jo förresten, Raptor skulle uppträda, men inte utan oss!
"Yes!" tjöt Lisa. "Jag ska få framträda med mitt största fan!"
Vi dansade och sjöng på Jorvik City, och våra hårstilar kombinerade med Raptors blev ganska galna. Särskilt Lisas dreadlocks. Raptor själv såg sjuk ut med sitt gröna skägg och tuffa glasögon.
"Hey yo!" vrålade Lisa mitt i alltihop. "Jorvik City! Hey yo yo yo! Citybor, sjung med oss!"
Så satte alla igång att sjunga Jorvik City. Till och med May verkade förtjust. Efter vårt framträdande åkte vi hem till Lisa igen. Det var sent. Alla vi gick och la oss, och jag drömde härliga drömmar om att vi vann City Show Grand Finals.
Rebecca och Daisy

Jätte bra skrivet! Du borde bli en författare haha :D! Du har bra ordföråd och en mycket livlig och bra fantasi, jätte intressant att läsa!

Svar: Haha tack så jättemycket <3 Ja funderar faktiskt på att bli författare när jag blir äldre xD Men seriöst asså, jag gör det <3
Eva Bunnyland

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress