Eva Bunnyland

JORVIK STORY del 8
Glassen var så god att man nästan glömmer alla andra bekymmer. Jag lutade mig tillbaka och bara njöt av chokladglassen och den lugna musiken i glassbaren. Lisa tittade upp i taket och May hade i princip somnat med ansiktet ner på bordet.
"Vilka latmaskar vi är," mumlade Lisa.
"Verkligen," höll jag med.
"Zzzzzz... Öh, va?" snarkade May.
"Inget."
"Gud vad trött jag är."
"Jag med... Varför är det så tidigt tidigt på morgonen?"
"Zzzzzz... Klockan är halv nio."
"Jag har ju inte ens hunnit göra frukost..."
Jag slumrade också in och vaknade klockan kvart över nio när Leonardo väckte oss alla tre. May blängde på honom medan Lisa tackade honom och bad om ursäkt för Mays oartighet.
"Nu går vi, hörni," muttrade Lisa.
"Zzzz... Gör vi? Måste vi verkligen det?"
"Nej, men Eva och jag går."
Jag tänkte protestera eftersom jag faktiskt inte alls sagt att jag tänkte följa med, men jag kände mig faktiskt inte så trött längre. Lisa och jag gick till Jollister och May släpade sig efter oss.
"Jag tänkte att vi skulle starta ett twinprojekt," berättade Lisa. "Då sätter vi alla ihop liknande outfits, en outfit från varje butik här i Jorvik City. Helst inte exakt likadant men typ. Vi börjar med svart."
Eftersom det bara finns en svart hatt i Jollister så köper vi alla samma, en gråsvart höstkeps med röda rutor. Sedan köper May en passande cityväst, en svart skjorta med röd väst. Lisa och jag köper en likadan förutom att västen är mörkgrå. Alla tre köper ett par rödsvarta handskar och sedan köper jag och May ett par svarta byxor medan Lisa tar en partykjol som är så mörkblå så den nästan är svart. Till slut köper vi alla gråsvarta cityboots.
"Jättesnyggt! Nu drar vi till Madam Asp!"
På Madam Asp köper jag och Lisa en svart och lilaaktig hatt medan May bestämmer sig för att ta en snygg tävlingshjälm. Så köper vi alla samma byxor, gråblåa med inbroderade detaljer på sidan. Handskarna är svarta och medan jag köper ett par stiliga ryttarstövlar köper May och Lisa ridstövlar med snören.
"Nu går vi till Salong Primadonna!"
Salong Primadonna är Governors Falls enda skönhetssalong. Jag försöker ta ett sådant neutralt smink som möjligt, och det blir ett smink med grå ögonskugga, svart kajal, rött läppstift och rosé blush. May tar samma som jag. Lisa, däremot, tar det galna sminket jag fick igår, det med stjärnan under ögat. Det finns här också.
När det är dags att välja hårstil måste alla ta svart eftersom vårat twinprojekt ska vara svart. May har samma frisyr som hon brukar, vanligt mellanlångt med tofsar. Det är bara det att istället för hennes vanliga röda färg så färgar stylisten håret svart. Lisa bestämmer sig för korta dreadlocks. May och jag stönar. Varför verkar Lisa älska dreadlocks?
Det finns egentligen bara fyra svarta alternativ i Salong Primadonna, men jag talar om för hårstylisten att jag inte gillar någon av dom. Därför får jag en special, eftersom den är väldigt lätt att göra. Det är bara en vanlig lång hästsvans som jag får färgat svart.
"Ikväll är det dags," viskade Lisa exalterat.
"För vad?" frågade May.
"Cityshowen såklart!" förklarade Lisa. "När det är modevecka så kan man komma till catwalken på kvällen, och då blir det cityshow! Då skapar alla som vill vara med ett twinprojekt med minst två outfits och två eller tre personer. Vi tre kan ju uppträda!"
"Wow! Men varför har du inte sagt något?"
"Jag sa att vi skulle göra ett twinprojekt, jag trodde ni visste vad det betydde."
"Men är det något framträdande man måste öva på?"
"Japp! Men det är inte svårt, vi kan göra det snabbt!"
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress